Diagnostiset testiliuskat

SMTube – viiden sekunnin Schirmer

SMTube (Strip Meniscometry Tube) – kyynelmeniskimetri on uudenlainen diagnostinen testiliuska kuivasilmäisyyden määrittämiseen. Se toimii hieman samalla tavalla kuin perinteinen Schirmer -testiliuska, mutta suorittaa mittauksen vain viidessä (5) sekunnissa.

kyynelnestemittari vertailu schirmer

Perinteiseen Schirmerin testiin verrattuna SMTuben etu on sen ylivertainen nopeus ja käytettävyys. Ei siis enää pitkäkestoisia invasiivisia mittauksia, eikä liuskat silmissä käytävällä istuvia potilaita. Potilas tuskin huomaa koko mittausta.

Soveltuvia käyttökohteita ovat perinteisten asiakasryhmien lisäksi esimerkiksi LASIK-potilaat ennen ja jälkeen toimenpidettä sekä piilolinssiasiakkaat optikkoliikkeissä. SMTube on minimaalisen invasiivinen ja soveltuu hyvin myös pediatriaan.

schirmer

SMTuben ollessa kosketuksissa vain kyynelmeniskiin, absorboi se kyynelnestettä kapillaaripaineen avulla testiliuskan keskellä olevaan uraan. Liuskan päässä oleva väriaine liukenee kyynelnesteeseen ja imeytyy urassa kohti liuskan keskiosaa. Viiden sekunnin kuluttua testi on valmis ja tulos luettavissa mitta-asteikolta. Koska SMTube ei hankaa silmää, ei refleksinomainen kyynelnesteen eritys vääristä tulosta.

SMTube – kuin Schirmerin testi, mutta vain viidessä sekunnissa:

schirmer

Avaa pakkaus varovasti, ottaen kiinni liuskan keskeltä. Älä kosketa liuskaa märillä käsillä.

schirmer

Huomioi mitattavaa silmää indikoivat merkinnät L/R. Upota testiliuskan kärki viideksi (5) sekunniksi lateraalisesti alaluomen kyynelmeniskiin. Älä kosketa liuskalla potilaan sarveis- tai sidekalvoa.

schirmer

Viiden sekunnin kuluttua, merkitse lukema asteikkoon öljyliukoisella kynällä tai tussilla.

schirmer

Käännä liuska ympäri ja toista mittaus toiselle silmälle.

schirmer

Lue väriaineen indikoima testitulos mitta-asteikolta. Kuivasilmäisyyden rajana pidetään paksumman viivan ilmoittamaa tulosta alle 5.

Saatavana steeriileinä yksittäin pakattuina, 50 liuskan laatikoissa. Huom! Yhdellä liuskalla mittaa potilaan molemmat silmät.

Kirjallisuutta:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Lisätietoa

Valmistaja: Echo Electricity

Jaa ajatuksesi tuotteesta