EtusivuGlaukoomaLaseritDSLT-laser Belkin Eagle

DSLT-laser Belkin Eagle

DSLT-laser Belkin Eagle

DSLT-laser Belkin Eagle


  • 360°:een SLT-laserointi parissa sekunnissa, 120 laserpulssia
  • Non-contact, ei goniolinssin käyttöä
  • Automatisoitu toimenpide yhdellä napin painalluksella
  • Käypä hoito-suosituksen mukainen ensisijainen hoito glaukoomaan

Belkin Eagle DSLT (Direct Selective Laser Trabeculoplasty) on uusi, täysin ainutlaatuinen SLT-laser, joka laseroi 360° automaattisesti yhdellä napin painalluksella. Verrattuna perinteiseen SLT-laseriin, DSLT:ssä energia kulkeutuu hieman eri reittiä, mutta sen vaikutus ja hoitomekanismi ovat täysin samat. DSLT:llä lasersäteet kohdistetaan suoraan ulkoiselle limbukselle, ilman goniolinssiä ja kontaktia silmään, josta laser kulkeutuu kovakalvon läpi kammiokulmaan. Trabekkelivyöhykkeelle päätyvä energiamäärä on samaa luokkaa kuin perinteisellä menetelmällä. Tarvittaessa toimenpide voidaan kustomoida yksilöllisesti potilaan tarpeiden mukaisesti mm. pulssien lukumäärällä ja alueella, jotta esim. mahdollinen implantin kohta voidaan jättää käsittelemättä. 

Edut potilaalle

Minimaalisen invasiivinen DSLT-toimenpide kestää vain 2,4 sekuntia, joten se on äärimmäisen nopea. Tyypillisesti potilaat tuntevat vain lievää kipua, jos edes sitäkään, joten DSLT on myös erittäin miellyttävä. Molemmat silmät on mahdollista operoida samalla käynnillä. Paikallispuudutuksessa tehtävä toimenpide ei luonnollisestikaan vaadi leikkaussalia, mikäli lieventää potilaan stressiä. 

Tärkeimpänä tekijänä, DSLT-toimenpide parantaa glaukoomapotilaiden elämänlaatua. Osa potilaista ei osaa annostella tippoja itsenäisesti, osa unohtaa niiden käytön ja osa ei vain yksinkertaisesti halua käyttää niitä. Tutkimusten mukaan jopa puolet potilaista lopettavat tippojen käytön kokonaan. DSLT:n avulla glaukoomatippojen tarve vähenee merkittävästi ja osa potilaista voi päästä kokonaan eroon niistä. Glaukoomatippojen yhteensopivuudesta tai allergioista ei tarvitse murehtia. DSLT:llä on tippoihin verrattuna vähemmän sivuvaikutuksia, sen riskitaso on matala ja toimenpide on turvallinen. 

DSLT laskee silmänpainetta tehokkaasti ja sen vaikutus on pitkä. Toimenpide on tarvittaessa toistettavissa, mikäli sen vaikutus ajan myötä hiipuu.

Edut lääkärille

Laitteen käyttäminen on erittäin helppoa ja toimenpide äärimmäisen nopea. Belkin Eagle tunnistaa limbuksen automaattisesti ja seuraa silmää aktiivisella trackerilla. Vain yksi napin painallus toimittaa 120 laserpulssia koko limbuksen alueelle. Mikäli potilas liikkuu, keskeytyy toimenpide välittömästi. 

Laitteen käytön oppii muutamassa minuutissa ja sitä voi käyttää myös glaukoomaan erikoistumaton silmälääkäri, sillä toimenpiteen tekeminen ei vaadi gonioskopian osaamista. Tarvetta erillisille goniolinsseille tai niiden puhdistukselle ole lainkaan. Koska laite ei sisällä okulaareja, parantaa se myös käyttäjän ergonomiaa. 

Edut klinikalle

DSLT tehostaa merkittävästi klinikan flowta. Sen avulla voi hoitaa enemmän potilaita, entistä nopeammin. Kirjallisuutta:

Valmistaja Belkin Vision

Belkin Vision

360 asteen DSLT-laser
glaukooman laserhoitolaite
SLT vs. DSLT in tissue
SLT vs. DSLT in tissue


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kimmoketonometri - Reichert Tono-Vera

Kimmoketonometri - Reichert Tono-Vera

Reichert Tono-Vera – Helpompaan ja luotettavampaan silmänpaineen mittaukseen Tervetuloa uuden aikakauden silmänpainemittauksiin…

Pakymetri

Pakymetri

Occuity PM1 on maailman ensimmäinen optisesti toimiva, kädessä pidettävä non-contact – pakymetri.…

Automaattinen perimetri - Tomey AP-4000

Automaattinen perimetri - Tomey AP-4000

Tomey AP-4000 perimetri sisältää monipuolisia toimintoja ja kattavasti erilaisia testausmahdollisuuksia.