BVI Parasol Punctal Occluder - sulamaton kyynelkanavatulppa


 • Kyyneltieimplantti on helppo asettaa ja tarvittaessa poistettavissa
  • Tulpan kärki painuu insertoitaessa kasaan, minkä ansiosta useimmiten ei tarvita kyynelpistettä laajentavaa pryyliä.
 • Kaksi kokoa: S ja M sopivat käytännössä kaikille potilaille
  • Tarvittaessa saatavilla on myös L- ja XS-vaihtoehdot
 • Tutkitusti parempi pysyvyys:
  • Jopa 92%:lla potilaista 12 kuukautta implantoinnin jälkeen
  • Tyytyväisyystakuu: mikäli Parasol-kyynelkanavatulppa irtoaa 30 päivän kuluessa, lupaamme uuden tulpan veloituksetta

Sarveiskalvo on silmän tärkein valoa taittava osa, jonka optinen kirkkaus on oleellista tarkan näön saavuttamiseksi. Sarveiskalvon hyvinvoinnin edellytyksenä on kyynelnesteen muodostama tasainen kyynelfilmi, joka muodostaa sarveiskalvolle korkealaatuisen optisen pinnan, tasoittaen samalla sarveiskalvon epätasaisuuksia. Kyynelnesteen tehtävänä on tuoda happea sarveis- ja sidekalvon epiteelille, huuhtoa pois kuona-aineita ja roskia, suojata infektioilta sekä toimia liukasteena luomien ja silmän etupinnan välillä.

Kyynelkanavatulpat estävät kyynelnesteen valumista sarveiskalvon pinnalta, samalla periaatteella kuin esimerkiksi lavuaarin tulppa. Näin ollen on tärkeää, että jokaiselle potilaalle valitaan juuri oikean kokoinen kyynelkanavatulppa. Tätä varten on suositeltavaa mitatta potilaan kyynelpisteen koko käyttäen erillistä kaliiberia.

Tulppia on saatavana eri pituuksilla ja halkaisijoilla potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Tulppia löytyy sulamattomina (pitkäaikainen ratkaisu, suositumpi) sekä eri aikaväleillä sulavia versioita. Yleensä Suomessa käytetään täysin kyynelkanavan tukkivia tulppia, mutta saatavilla on myös osittaisen läpäisyn mahdollistavia malleja.

Kyyneltieimplanttien asennus on pieni polikliininen toimenpide, joka tapahtuu erillisellä asettimella. Jotkin markkinoilla olevat tulppamallit vaativat myös kyynelpisteen laajentamisen ennen asennusta parhaan pysyvyyden varmistamiseksi.

BVI:n sulamaton kyyneltietulppa on tarkoitettu kroonisen kuivasilmäisyyden hoitoon. Se on potilas- ja käyttäjäystävällinen kyynelkanavatulppa, joka voidaan tarvittaessa helposti poistaa.Valmistaja BVI

BVI