EtusivuTarvikkeetDiagnostiset testiliuskatSMTube – viiden sekunnin Schirmer

SMTube - viiden sekunnin Schirmer

SMTube - viiden sekunnin Schirmer

SMTube - viiden sekunnin Schirmer


  • nopea toimenpide
  • nopea tulos
  • nopea diagnoosi
  • nopea toimitus

SMTube (Strip Meniscometry Tube) – kyynelmeniskimetri on uudenlainen diagnostinen testiliuska kuivasilmäisyyden määrittämiseen. Se toimii hieman samalla tavalla kuin perinteinen Schirmer -testiliuska, mutta suorittaa mittauksen vain viidessä (5) sekunnissa.

Perinteiseen Schirmerin testiin verrattuna SMTuben etu on sen ylivertainen nopeus ja käytettävyys. Ei siis enää pitkäkestoisia invasiivisia mittauksia, eikä liuskat silmissä käytävällä istuvia potilaita. Potilas tuskin huomaa koko mittausta.

Soveltuvia käyttökohteita ovat perinteisten asiakasryhmien lisäksi esimerkiksi LASIK-potilaat ennen ja jälkeen toimenpidettä sekä piilolinssiasiakkaat optikkoliikkeissä. SMTube on minimaalisen invasiivinen ja soveltuu hyvin myös pediatriaan.

SMTuben ollessa kosketuksissa vain kyynelmeniskiin, absorboi se kyynelnestettä kapillaaripaineen avulla testiliuskan keskellä olevaan uraan. Liuskan päässä oleva väriaine liukenee kyynelnesteeseen ja imeytyy urassa kohti liuskan keskiosaa. Viiden sekunnin kuluttua testi on valmis ja tulos luettavissa mitta-asteikolta. Koska SMTube ei hankaa silmää, ei refleksinomainen kyynelnesteen eritys vääristä tulosta.

Saatavana steeriileinä yksittäin pakattuina, 50 liuskan laatikoissa. Huom! Yhdellä liuskalla mittaa potilaan molemmat silmät.

Kirjallisuutta: 

Valmistaja Echo Electricity

Echo Electricity


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Thermoflo - laite kuivasilmäisyyden hoitoon

Thermoflo - laite kuivasilmäisyyden hoitoon

MiBo Thermoflo on kuivasilmäisyyden hoitoon tarkoitettu laite ammattilaisille. Sen avulla johdetaan lämpöä…

Kuivasilmäisyysmittari - TearLab

Kuivasilmäisyysmittari - TearLab

Kyynelnesteen hyperosmolaarisuuden on havaittu olevan tarkin mahdollinen indikaattori kuivasilmäisyyden diagnosoinnissa (Lemp et…

Schirmer -testiliuskat

Schirmer -testiliuskat

Näitäkin on kai pakko olla valikoimassa, vaikka Schirmer-testin luotettavuus nyt on mitä…