EtusivuOkuloplastiaStrabismusSulava implantti strabismuskirurgiaan

Sulava implantti strabismuskirurgiaan

Sulava implantti strabismuskirurgiaan

Sulava implantti strabismuskirurgiaan


OLOGEN – KOLLAGEENIMATRIISI

  • Sulava kollageeni-implantti, joka ohjaa kudoksen kasvua
  • Sulamisaika 3-6 kuukautta
  • Vähentää mitomyciinin tarvetta!

Saatavana pyöreänä ja neliömäisenä laattana:

  • 830601 Ø 6 mm x 2 mm (H)
  • 830621 Ø 7.5 mm x 2 mm (H)
  • 862051 Ø 12 mm x 1 mm (H)
  • 870051 10 mm (W) x 10 mm (L) x 2 mm (H)

Fibroosi ja adheesio ovat valitettavan yleisiä karsastus- ja sidekalvokirurgiaan liittyviä ongelmia. Kirjallisuudessa fibroosia ja sidekalvon alapuolisten arpien muodostumista onkin kuvattu esiintyvän jopa 10%:ssa primaarileikkauksista ja 50%:ssa korjausleikkauksista.

Migraatio, fibroblastien proliferaatio ja kollageenin synteesi sekä uudelleen muuntautuminen muodostavat arven. Fibroblastit muuntuvat myofibroblasteiksi, jotka vaikuttavat kudoksen supistusvoimaan muodostuvien kollageenisäikeiden säännöllisyyden kautta. Uusien kollageenisäikeiden säännöllinen järjestäytyminen aiheuttavat arpikudosta, joka saattaa rajoittaa esktraokulaaristen lihasten liikkuvuutta. Samaan kohtaan tehtävien toimenpiteiden lukumäärä myös lisää arpikudoksen muodostumista ja intensiteettiä sekä suoria kudosvaurioita.

Sulava kollageeni-implantti, Ologen, on tähän ongelmaan erinomaisesti soveltu apuväline, joka on suunniteltu tukemaan side- ja epiteelikudosten uusiutumisprosessia. Strabismuskirurgiassa Ologenia käytetään mekaanisena tilanjakana, joka erottaa sidekalvon alapuolisen ja episkleraalisen kudoksen toisistaan, ohjaten kudosten kasvua ja vähentäen fibroosia sekä arpeutumista. Huokoisena, sienimäisenä skaffoldina, se ohjaa fibroblastit kasvamaan sisäänsä epäsäännöllisessä järjestyksessä. Kollageenimatriisi vähentää näin haava-alueella kudoksen kiristymistä sekä edistää lähes normaalin sidekalvon alapuolisen strooman muodostumista.

 
Kirjallisuutta:

Valmistaja Aeon Astron

Aeon Astron


Sinua saattaa kiinnostaa myös